PASAR PERCUMA – SUMBANGAN BUAT ASNAF

KUALA TERENGGANU | Pertubuhan IKRAM Kuala Terengganu telah terlibat dalam penganjuran ‘Pasar Percuma’ buat asnaf sekitar Kuala Terengganu pada hari ini. Program tersebut telah dianjurkan oleh Surau Haji Awang Abas dengan kerjasama IKRAM Kuala Terengganu dan Syarikat Sabasun HyperRuncit.

Alhamdulillah, berbekalkan bantuan yang diterima oleh para dermawan, lebih kurang 200 asnaf telah mendapat manfaat daripada program ini. Mereka telah menerima bantuan bekalan makanan asas dan keperluan harian seperti beras serta minyak masak.

Pihak penganjur mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan program tersebut terutamanya kepada penderma yang bermurah hati dalam meringankan beban saudara kita yang lain.

Didoakan agar Allah swt mengganjari kalian dengan sebaik-baik balasan. Amin.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia