Majlis Graduasi dan Penyampaian Hadiah SRIAAK dan Tadika Nurul Iman

Seramai 550 orang yang terdiri daripada ibu bapa dan pelajar yang menghadiri majlis tersebut. Hadirin dihidangkan dengan lakonan yang mencuit hati oleh para pelajar cilik Tadika Nurul Iman Taman Amina yang mengisahkan kisah kehidupan mereka sebagai pelajar di tadika tersebut.

Anugerah pelajar contoh SRIAAK dianugerahkan kepada adik Puteri Aqilah binti Azman. Majlis seperti ini diharapkan dapat memotivasikan para pelajar untuk lebih cemerlang bukan sahaja dalam bidang akademik, tetapi juga sahsiah pada masa akan datang.

SRIAAK merupakan sebuah sekolah swasta yang ingin mewujudkan suatu sistem persekolahan yang bersepadu antara akademik dan agama yang mampu melahirkan insan cemerlang dan menghayati cara hidup Islam yang sempurna.

Bahasa pengantar adalah bahasa Melayu di samping bahasa Inggeris dan bahasa Arab sebagai bahasa kedua. Ia turut menggunakan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia (KSSR) dan pengajian syariah termasuklah subjek al-Quran, akidah, sirah, fikah dan lain-lain.

Proses pendidikan yang berteraskan tauhid bagi membina dan melahirkan insan rabbani, berilmu, beriman dan berakhlak mulia serta berkemampuan membentuk diri, masyarakat, negara dan dunia sebagaimana yang dituntut oleh al-Quran dan as-Sunah melalui sistem pendidikan yang seimbang, bersepadu, menyeluruh dan berterusan.

Sekolah yang bertemakan soleh wa musleh yang bermaksud baik dan membaiki ini terletak di Lot 6790, Lorong Matang Jaya 4. Pendaftaran untuk kemasukan pelajar tahun satu tahun 2015 telah dibuka. Maklumat lanjut boleh dirujuk terus ke sekolah atau melalui talian telefon 082646158.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia