Mahligai Sakinah Mahligai Mawaddah

Penceramah jemputan ialah Encik Ahmad Shafiai Uda Jaafar atau lebih dikenali dengan gelaran Pak Utih. Beliau merupakan seorang pakar motivasi keluarga yang tidak asing lagi.

Pelbagai topik yang menarik yang dikupas dalam program ini. Antaranya ialah perhubungan suami isteri menurut al-Quran dan sunnah.

Selain itu, para peserta didedahkan tentang perbezaan keperluan dan kehendak suami isteri dalam mewujudkan keluarga yang sakinah. Hal ini penting kerana lelaki dan perempuan diciptakan oleh Allah SWT dengan berlainan fitrah dan sifat. Oleh itu, kegagalan dalam memahami perbezaan ini akan menimbulkan masalah yang besar dalam pembentukan rumah tangga.

Para peserta juga didedahkan dengan langkah-langkah penting dalam rumah tangga, simulasi agenda sambutan ulang tahun perkahwinan dan pengetahuan kemertuaan dan kemenantuan.

Rata-rata peserta yang hadir melahirkan rasa puas hati menghadiri program tersebut.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia