Usrah Gabungan Guru & Staff Al-Itqan P.Pinang

4 Jun 2021: Perkongsian menarik secara maya oleh Muallim Ikbal Ismail dari Pusat Pendidikan Al Itqan tentang As Syahid Syeikh Ahmad Yasin. Baru baru ini dunia dikejutkan dengan berita pengeboman oleh tentera Israel ke atas Gaza yang menyebabkan ratusan penduduk Gaza terbunuh termasuk wanita dan kanak kanak. 
Diantara pengisian ialah semangat beliau menjaga tanah air, menjaga solat dan membangunkan anak anak dan belia di Gaza dengan hafazan Al Quran.
Muallim Ikbal mengingatkan hadirin supaya melazimi bacaan Al Quran setiap hari. Pastikan tidak ada hari yang tidak ada didalamnya bacaan Al Quran.
Semoga orang ramai dan ahli IKRAM Pulau Pinang  mendapat inspirasi untuk membentuk generasi yang Rabbani dan mencintai Al Quran.

https://www.facebook.com/alitqan.official/photos/pcb.4098565660189064/4098444866867810

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia