Kursus Pengurusan Bencana Anjuran MyCARE Sarawak

tempat tertentu sahaja, malahan merangkumi aspek-aspek bantuan yang memerlukan latihan, kesiap-siagaan dan kemahiran seperti bantuan kecemasan dan pengurusan bencana.

 

MyCARE Sarawak telah mengambil langkah proaktif dengan menganjurkan Kursus Pengurusan Bencana MyCARE Sarawak pada 1 dan 2 ogos yg lalu, bertempat di Pejabat IKRAM Daerah Sibu.

Antara objektif kursus ini ialah melahirkan sukarelawan yang mahir dan terlatih dalam pengurusan bencana serta sebagai langkah menjadikan MyCARE sebagai sebuah agensi yang professional di peringkat nasional dan antarabangsa.

Tiga orang penceramah dari MyCARE pusat telah dijemput khas untuk memberi latihan sepanjang kursus ini berlangsung. Mereka ialah Dr. Muhammad Munawar Mohamed Hatta, pensyarah dan pakar perubatan kecemasan di Pusat Perubatan UKM, Puan Roha Hassan, Pengurus Kanan MyCARE, serta Saudara Khalid Jimat, Eksekutif Penyelidikan dan Pendidikan MyCARE.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia