“Kita Muslimah Kacak Baa” Tanam Rasa Izzah Sebagai Muslimah

Antara isi penting yang disampaikan ialah kisah sahabiah Rasulullah SAW dan menerapkan perasaan cinta dan perlu akan Al-quran dalam kalangan umat Islam khususnya remaja wanita. Hal ini kerana Al-quran merupakan panduan hidup serta penyelesaian kepada permasalahan kehidupan sehari-harian.

Menurut pengarah program, Khairunnisa Husbi, beliau berharap bahawa program ini benar-benar dapat memberi kesedaran kepada peserta untuk memperbaiki diri ke arah menjadi muslimah yang sebenar yang bukan sahaja cantik luarannya tetapi cantik juga akhlak dan budi pekertinya. Beliau turut berharap bahawa agar ia menjadi titik pemangkin untuk peserta untuk terus mencari kebenaran dalam hidup.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia