KEPERLUAN MANGSA BANJIR TERUS DISALUR

IMG 20150426 WA0013

 

Menyedari keperluan air bersih, I-Bantu Negeri Pahang telah menyumbangkan penapis air bagi membolehkan air yang dipam dapat digunakan untuk memasak dan minum serta untuk kegunaan lain.

Konvoi I-Bantu Negeri Pahang yang diketuai oleh En. Jalani Ludin dan isteri turut berkesempatan meraikan seorang mangsa banjir yang mengusahakan perusahaan karipap. Bagi meringakan beban, I-Bantu Negeri Pahang turut menyumbang RM2000 bagi membeli mesin karipap. Tidak dilupakan, konvoi ini sempat menziarahi kawasan banjir di Guchil dan menyampaikan sumbangan orang ramai berupa tilam.

Semoga dengan kehadiran kami dari Pahang dapat meringakan beban yang dihadapi saudara kita yang ditimpa musibah banjir di Kuala Krai. Akhir kalam, benarlah firman Allah dalam Surah Al-Hujurat ayat 10 yang bermaksud:

“Sesungguhnya orang mukmin itu bersaudara…”

———————————————————————————-

TERUSKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI:
PERTUBUHAN IKRAM MALAYSIA (BENCANA)
556011065042-Maybank

 

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia