Kenyataan Media : Tahniah Rakyat Sarawak, Tahniah Tok Nan

e6cfb3d4-ceab-4ce8-9fbe-5165f3c22c3a.jpg

Kenyataan Media
Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Sarawak

9 MEI 2019 BERSAMAAN 2 SYAABAN 1437H

Tahniah Rakyat Sarawak, Tahniah Tok Nan

IKRAM Negeri Sarawak (IKRAM) merakamkan ucapan tahniah kepada semua pengundi di seluruh negeri Sarawak yang telah keluar menjalankan tanggungjawab dengan baik dan aman pada Pilihanraya Negeri (PRN) ke-11, 7 Mei 2016 lalu. Dengan peratusan jumlah keluar mengundi pada kadar 70%, adalah di harapkan, kepedulian untuk menunaikan tanggungjawab sebagai pemilih akan lebih meningkat di masa hadapan.

IKRAM seterusnya merakamkan ucapan tahniah ke atas YAB Datuk Patinggi Tan Sri Haji Adenan bin Haji Satem kerana telah diberi mandat dan kepercayaan semula oleh pengundi Sarawak untuk membentuk kerajaan negeri setelah memenangi 72 daripada 82 kerusi yang dipertandingkan. Pada masa yang sama, IKRAM juga berharap agar mekanisme semak dan imbang di dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak akan terus berlaku dengan berkesan, dengan adanya calon-calon pembangkang yang juga telah diberi kepercayaan oleh rakyat sebagai wakil rakyat.

IKRAM selaku sebuah NGO, bersama rakyat berbilang kaum di Sarawak, menanti dengan penuh harapan, kepada kerajaan negeri yang telah mendapat semula mandat, untuk memanifestasikan 15 janji utama dalam manifesto Barisan Nasional negeri pada PRN kali ini. Adalah didoakan semoga YAB Ketua Menteri Sarawak dapat menjalankan tugas pemimpin negeri dengan penuh amanah dan adil dibawah tuntunan Allah s.w.t. di dalam segala urusan.

“Sesungguhnya Allah menyuruhmu menyampaikan amanah kepada yang berhak menerimanya, dan apabila kamu menetapkan hukum di antara manusia hendaklah kamu menetapkannya dengan adil. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar, lagi Maha Melihat.” (An-Nisa’: 58)

IKRAM berharap untuk terus berpeluang dalam melakukan amal-amal dakwah, pembangunan insan dan kebajikan untuk masyarakat dan mereka yang memerlukan. Adalah harapan kami juga untuk terus bekerjasama dengan institusi dan agensi kerajaan dalam usaha-usaha ke arah pembaikan dan pembangunan yang seimbang di dalam negeri Sarawak yang dicintai ini.

Semoga Sarawak menjadi negeri rahmat serta terus aman dan maju.

Haji Ibrahim Mohamad
Yang Di Pertua
Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Sarawak

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Kulim

Masjid Al Muqarabbin, Taman Angsana, Kulim

Sungai Petani

Masjid Bandar Perdana, Bandar Perdana Sg Petani

Kubang Pasu / Alor Setar

Masjid An Nur IPG Kampus Darulaman, Jitra

Pekan

Masjid Sultan Ahmad Shah, Pekan

Pahang Barat

Surau RPSB Kg. Pagar, Penjom, Lipis

Pahang Barat

Surau Al Hidayah, Kg Melayu Sg Lui, Raub

Kota Samarahan

Masjid Al-Malik, Taman Uni Garden

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia