IKRAM Sarawak mengalu-alukan pengisytiharan Bandaraya Kuching sebagai Bandaraya Perpaduan

“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain)”.

IKRAM sebagai pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan amat menyokong pengisytiharan ini dan sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan mana-mana pihak untuk mengekal dan meningkatkan keharmonian dan perpaduan antara penduduk di negara ini secara keseluruhannya. IKRAM seterusnya menyeru agar semua pihak sentiasa bersyukur diatas nikmat keamanan dan perpaduan yang sedang dikecapi serta berganding bahu membenteras segala ancaman yang boleh mengganggu-gugat keharmonian kaum dan agama di negara ini.

Dr. Haji Azhar bin Haji Ahmad,
Yang DiPertua,
Pertubuhan IKRAM Malaysia
Cawangan negeri Sarawak.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia