Kempen Derma Darah Sempena Hari Peladang Peringkat Daerah Seremban & Sambutan Bulan Kebangsaan

27 Ogos 2022 – IKRAM Negeri Sembilan telah mengambil penyertaan Kempen Derma Darah Sempena Hari Peladang di Kg Sentosa Jaya baru-baru ini. Program ini telah dijayakan oleh institusi IKRAM Health dan IKRAM Rembau yang menaja ‘goodies bag’ untuk orang ramai yang datang menderma darah. Selain itu, IKRAM juga mengedarkan pamplet iaitu informasi tentang pertubuhan. Kempen ini merupakan salah satu aktiviti Sambutan Bulan Kebangsaan (SBK) dengan moto Walau Kita Berbeza Tetap Teguh Bersama.

Terdapat pelbagai aktiviti menarik telah dijalankan seperti kursus pertanian, jualan sayuran segar, free market, sudut informasi pertanian dan sebagainya. Terima kasih diucapkan kepada penderma darah dan sukarelawan yang menjayakan aktiviti derma darah ini.

#teguhbersama
#ikramrembau
#ikramns

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia