IKRAM Negeri Sembilan Bersama NGO lain Menonton Air Force The Movie SELAGI BERNYAWA, TEGUH BERSAMA

8 September, Seremban – Kira-kira 100 orang penonton daripada pelbagai bangsa dan agama telah menyaksikan tayangan ‘Air Force The Movie: Selagi Bernyawa’ di GSC Palm Mall, Seremban.
Kemampuan rakyat Malaysia menghasilkan filem yang hebat, penuh aksi dan debaran berunsurkan patriotisme yang menampilkan Pasukan Khas Udara (PASKAU) TUDM sempena Hari Kebangsaan ke-65 wajar dipuji.
Yang Dipertua IKRAM Negeri Sembilan, Hj Amirasyid bin Densibali turut hadir bersama ahli keluarga menyaksikan filem ini mengucapkan terima kasih kepada Mr. Jason daripada Malaysian Youth Christianity Association (MYCA) yang menganjurkan program usahasama bersama Persatuan Veteran Paskau dan Angkatan Tentera Udara Malaysia TUDM. Beliau juga menzahirkan ucapan tahniah kepada pengarah filem, Zulkarnain Azhar dan Frank See.
Terima kasih sekali lagi kepada rakan-rakan kerjasama IKRAM iaitu MYCA, Christians for Peace and Harmony Malaysia (CPHM) dan Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia dalam penganjuran program tayangan filem ini sempena Sambutan Bulan Kebangsaan 2022.
Turut hadir ialah Yang Dipertua IKRAM Kuala Pilah, Hj Mahzan bin Md Amin, Timb. Ketua Wanita, Dr Norhasnida binti Zawawi, JK kawasan dan Media IKRAM Negeri Sembilan.
Semoga rakyat Malaysia terus teguh bersama dan bersatu padu demi keharmonian dan kemakmuran di negara tercinta ini.
Walau Kita Berbeza, Tetap Teguh Bersama
https://www.facebook.com/IKRAMSeremban

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia