IKRAM Sarawak Bersama Masyarakat Setempat

 

Pelbagai aktiviti menarik dijalankan seperti ceramah ‘Meniti Usia Senja’ oleh Dr. Sadiah Mohamad Ali, Ketua Wanita IKRAM daerah Kuching.

Ceramah ini memberi pendedahan tentang gejala dan masalah yang berkaitan dengan proses penuaan perempuan dan lelaki.
Peserta kanak-kanak pula disajikan dengan aktiviti Kem Aulad Soleh : ‘Siapa Idolaku?’ oleh IKRAM Juniors Kuching yang diketuai Puan Maimunah Baie.

Turut diadakan ialah demonstrasi membuat roti canai segera oleh Puan Sarimah daripada Jabatan KEMAS dan ceramah penjagaan gigi oleh Dr. Adalia Ain binti Perali daripada Klinik Pergigian Kota Sentosa.

Selain itu, agihan sumbangan beg dan peralatan sekolah kepada 53 orang peserta kanak-kanak turut diadakan bagi meringankan beban mereka menjelang musim persekolahan kelak. Barangan sumbangan adalah hasil derma daripada individu dan syarikat yang prihatin.

Dengan ini, pihak penganjur menyeru agar lebih ramai lagi pihak yang tampil menyumbang supaya lebih ramai kanak-kanak yang akan mendapat manfaat.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia