IKRAM Bachok Menyantuni Masyarakat Dengan Al Quran

Kampung Kubang Golok, 18 Ogos 2022 –  Wanita IKRAM kawasan Bachok dengan kerjasama Rumah Ngaji ALA telah mengadakan siri kelas mengaji setiap hari Khamis bersama penduduk kampung sekitar. Selain kelas mengaji turut diadakah sesi pengisian antaranya tadabur ayat-ayat suci al quran, kuliah hadis dan juga sesi tazkirah yang disampaikan oleh Wanita IKRAM Bachok.

Program ini mendapat sambutan daripada wanita dan ibu-ibu yang tinggal di Kampung Kubang Golok dan kawasan sekitar. Alhamdulillah program ini telah dapat diadakan secara berkala setiap minggu. Selain itu, anak-anak dan keluarga mereka juga sering diraikan dengan aktivti-aktiviti khusus untuk remaja.

Semoga dengan program seperti ini dapat melahirkan masyarakat yang cintakan Al Quran dan menjadikannya sebagai panduan kehidupan.

   

  

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia