Hiking di Bukit Melati Sambutan Bulan Kebangsaan

Pada 31 Ogos sempena Hari Kebangsaan, IKRAM kawasan Nilai menganjurkan aktiviti Hiking di Bukit Melati. Program ini adalah anjuran bersama Rakan Hidayah Nilai & Belia Harmoni Nilai. Objektif program adalah untuk menyemarakkan lagi program kemerdekaan dalam kalangan ahli IKRAM dan penduduk setempat di samping mengambil peluang untuk memperkenalkan IKRAM di kawasan Nilai.

Bermula dengan senaman ringan sebelum mendaki, dan sesi bergambar di puncak Bukit Melati. Setelah turun dari puncak, saguhati merdeka bersama maklumat ringkas tentang IKRAM Negeri Sembilan diserahkan kepada orang ramai di sekitar kawasan Bukit Melati. Seramai 50 orang peserta hadir bersama untuk mengedarkan saguhati dan bendera Malaysia kepada orang ramai kemudian sesi bergambar dan diakhiri dengan edaran flyers dan air minuman.

Walau Kita Berbeza, tetap Teguh Bersama

#TeguhBersama

#IKRAMNS

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia