Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang

11149535 828230660590956 6926162591845001888 n

Projek ini telah dimulakan perbincangan sekitar tahun 2013 bertujuan mewujudkan satu pusat komuniti yang menjalankan pelbagai aktiviti antaranya pusat pendidikan, dakwah dan kemasyarakatan.

Pelbagai agensi dibawah Pertubuhan IKRAM Malaysia Pahang akan disatukan dibawah satu bangunan agar ia memudahkan masyarakat setempat mengetahui berkaitan program-program terkini yang dianjurkan. Antara agensi terlibat ialah Sekolah Al-Amin, Tadika Permata Hidayah, Aqsa Syarif, Hidayah Centre, I-Bantu, IKRAMHealth, IKRAMteens dan sebagainya.

Anggaran kos keseluruhan adalah sebanyak RM 4 Juta. Sumbangan orang ramai amat kami alu-alukan bagi menampung kos pembinaan dalam pelbagai bentuk samaada wang tunai, bahan binaan, perabot atau peralatan sekolah dan lain-lain.

Semoga dengan pembinaan kompleks ini akan dapat merancakkan lagi aktiviti-aktiviti berkaitan dakwah dan tarbiyyah ke negeri Pahang. Insha-Allah.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia