Fahami Peranan Disebalik Kurniaan – Dr. Adeeb Hayyan

Fahami Peranan Disebalik Kurniaan adeeb hayyan

Beliau mengingatkan bahawa amat beruntung kita dapat melalui Ramadhan dalam keadaan aman berbanding negara-negara Islam yang lain seperti Syria dan Palestin.

“Sangat penting apabila Allah memberi kita nikmat memburu Lailatul Qadar, meraikan Aidilfitri, dan nikmat bertemu keluarga serta sanak saudara, tanya diri kita: ‘Mengapa Allah mengurniakan aku nikmat ini, bukan orang lain?‘”

Beliau yang juga seorang warga Syria turut mengingatkan agar sentiasa berdoa dan menyumbang semampu mungkin untuk saudara seaqidah di tanah airnya dan negara-negara lain yang turut tertindas.

PERAWI’16 yang berlangsung di Masjid Al-Mukhlisin Alam Damai tadi juga menampilkan Ustaz Shahrom, Dr. Harlina Halizah, ‘Pak Ngah’ Ghafar serta barisan saudara baru iaitu Ikram Yeo Wee Kiat dan Nurul Lim.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia