Ceramah Kenali Dirimu di SMK Taman Semarak

8 Dis – Pada 6 dan 7 Disember 2022 lalu telah berlangsung satu sesi perkongsian bertajuk Kenali Dirimu bersama para pelajar perempuan Tingkatan 1& 2, Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Semarak. Ia termasuk dalam salah satu program Cakna Anakku Sayang anjuran sekolah tersebut.
Ceramah tersebut telah disampaikan oleh aktivis MAP N9, Puan Junita Johari dan Puan Siti Munirah.
Para pelajar diberi kesedaran mengenai pentingnya menjaga maruah dan harga diri serta kesedaran mengenai cabaran dan ancaman media sosial.
Semoga perkongsian ini menjadi panduan buat mereka dalam menjaga diri dan batasan pergaulan sesama rakan dan juga di dalam media sosial.
Tahniah kepada pihak sekolah kerana telah mengambil inisiatif dengan menganjurkan program kesedaran ini kepada para pelajar.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia