Car Boot Free Food

KUBANG KERIAN, 18 JULAI 2021 –Seramai 18 orang di santuni oleh Pertubuhan IKRAM Kubang Kerian dengan kerjasama Yayasan IKRAM Malaysia di kawasan sekitar Kenali. Keprihatinan terhadap semangat bendera putih yang digerakkan oleh rakyat iaitu daripada mereka yang berkemampuan kepada yang memerlukan diteruskan untuk meringankan beban sesama insan.

 

 

“Alhamdulillah syukur.. ada lauk untuk seminggu ni”, ujar salah seorang penerima sumbangan .  Sekurang-kurangnya keluarga ini tidak hanya makan nasi putih sahaja pada minggu tu. Makanan percuma yang diberikan termasuklah seekor ayam segar dan sepapan telur insyaAllah dapat membekalkan protein bagi keluarga-keluarga di situ.

Program ini adalah initiatif yang dibuat oleh Mother’s Support Group (MSG) yang dianjurkan oleh IKRAM Kubang Kerian. Semoga Allah merahmati dan menyuburkan rezeki di atas semua sumbangan yg diberi.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia