Bengkel IMPAK IKRAM Kawasan Senai

Senai, 27 Ogos 2022 – IMPAK (Ibubapa Memastikan Peningkatan Akademik Anak) merupakan satu program Keibubapaan dibawah kelolaan IKRAM. Program IMPAK ini bertujuan untuk mengoptimumkan peranan ibu bapa dan pengaruhnya ke atas pembelajaran anak. IMPAK yang menyediakan lapan modul itu memfokuskan peranan ibu bapa dalam membantu anak-anak dari segi pembelajaran di rumah, menyelesaikan masalah pembelajaran dan meningkatkan sahsiah mereka.

Pada 27 Ogos 2022 IKRAM Kawasan Senai telah berjaya mengadakan IMPAK untuk MODUL 5, Tajaan Yayasan Hasanah bagi kawasan Senai. Terima kasih kepada Pn Hajah Normala Hashim, Ustazah Rabiatul Adawiyah Ismail dan Abdullah Fahmi bin Ismail sebagai Fasilitator. Julung kalinya IMPAK Senai dibantu oleh Fasilitator lelaki Program IMPAK hari ini juga dimeriahkan lagi dengan Sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Lahir. Tajuk modul kali ini diharapkan dapat membimbing ibu bapa untuk membantu anak mereka menghadapi peperiksaan. Semoga ilmu dan tips berkaitan peperiksaan hari ini dapat dipraktikkan oleh ibu bapa dalam membimbing anak-anak masing-masing demi kecemerlangan mereka.
 

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia