Bengkel Fotografi Asah Bakat Muda

bengkel foto asah bakat

Bengkel yang berlangsung selama satu hari ini dikendalikan oleh Amir Farid Sabuddin, jurufoto Misi Kemanusiaan Aqsa Syarif ketika ke Gaza.

Di awal program, saudara Amir Farid berkongsi mengenai fungsi asas kamera, teknik serta prinsip dalam fotografi. Saudara Amir Farid juga sempat berkongsi foto-foto yang didapatinya sepanjang misi kemanusiaan di Gaza.

Di sebelah petang pula, peserta-peserta diberi tugasan amali untuk menghasilkan foto mengikut tema-tema yang disediakan.

Tahniah kami ucapkan kepada peserta-peserta yang hadir. Semoga ilmu yang didapati dari bengkel sehari ini digunakan secara beretika dan tidak disalah guna. Antara yang turut hadir meraikan Bengkel ini ialah Lt Kol Mohd Yusoff Sadri, Pengerusi KRT TSAF1, Hj Wan Mohd Zukri, Setiausaha Surau Al-‘Izzah dan Akmal Fadhil, Pengerusi Jawatankuasa Media IKRAM Batu.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia