BAKIM

logo bakim

BAKIM

Badan Kebajikan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) telah ditubuhkan pada 25 Februari 2014. Mesyuarat pertama dihadiri oleh hampir 30 orang kakitangan Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) telah dipengerusikan oleh Ustaz Shamsul Maarif Hj Ismail selaku Pengerusi Jawatankuasa penaja dengan dibantu Parman Sirad selaku Timbalan Pengerusi, Hasbullah Ismail (Setiausaha), Puan Hajar Jinal (Bendahari), manakala Mohd Iqbal Hakim Mohd Adnan, Saudara Mohd Hafiz Abd Hamid serta Puan Atriza Umar dipilih sebagai Ahli Jawatankuasa.

BAKIM berperanan menjaga kebajikan ahli, memberikan khidmat bantuan bagi ahli yang ditimpa kesusahan atau musibah, mewujudkan platform untuk ahli sebagai saluran komunikasi antara kakitangan dengan majikan bagi meningkatkan kebajikan dan mutu perkhidmatan. Ahli BAKIM terdiri daripada semua pekerja IKRAM sama ada berkhidmat sepenuh masa atau secara kontrak dengan Ibu Pejabat IKRAM yang kini berjumlah 54 orang.

Ahli jawatankuasa BAKIM bagi sesi 2015-2016 ialah :

Pengerusi      :   Parman Sirad

T. Pengerusi :   Ustaz Abdul Haris Bain

Setiausaha    :   Noorsyazly Rameli

Bendahari     :   Nurul Hidayah Zairulshafuddin

AJK              :   Azamuddin Maarof

                         Masayu Zani

                         Nik Khatijah Nik Mud

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia