IKRAM Muda FC dilancarkan

Turut menyampaikan ucapan perasmian, beliau ditemani Ahli Jawatankuasa Pusat IKRAM, Prof Madya Hj Ainullotfi Abdul Latif yang menerima jersi khas IMFC Fan Edition sebagai simbolik pelancaran pasukan. 

Lebih menarik, jersi rasmi skuad IMFC turut diperagakan oleh pemain-pemain IMFC sendiri iaitu kapten pasukan Sdr Johari Marwan berjersi biru sebagai jersi tuan rumah dan pemain tengah Sdr Hafiz Emir mengenakan jersi IMFC berwarna merah sebagai jersi di tempat lawan.

Sementara itu Sdr Amirul Afiq, penjaga gol IMFC menyarung jersi penjaga gol berwarna kuning untuk dipadankan dengan mana-mana jersi yang dipakai skuad IMFC semasa perlawanan berlangsung.

Antara objektif utama majlis pelancaran ini adalah untuk menerangkan berkenaan projek IMFC yang dibentang secara menyeluruh oleh Presiden IMFC sendiri, Sdr Ahmad Taqiyuddin Shahriman.

Majlis disusuli dengan satu sesi dialog bersama Presiden IMFC yang dikendalikan oleh Sdr Marwan Abdullah, Pengerusi IKRAM Legal dengan keterlibatan para hadirin dalam bertanya soalan dan cadangan yang konstruktif kepada IMFC.

Borang sumbangan fizikal dan dalam talian juga telah diedar dan dihebahkan sejurus sahaja majlis pelancaran bermula, yang mana IMFC membuka 500 lot sumbangan untuk dibeli oleh semua ahli masyarakat awam, terutamanya ahli IKRAM (Klik di sini: http://bit.ly/jomBantuIMFC).

Dengan pelancaran ini, IMFC akan membuka lebih banyak peluang untuk berinteraksi dengan sesiapa sahaja di luar pasukan, dan kemudian menyumbang kepada perkembangan IMFC baik dari segenap segi, insya-Allah.

Lagi foto majlis: http://bit.ly/imfc-launch

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia