Ensiklopedia Masjid al-Aqsa dalam talian pertama di dunia dilancarkan

Boleh dilayari melalui http://aqsapedia.net/, ensiklopedia ini akan berperanan sebagai sumber maklumat dan bebas dan boleh dipercayai mengenai tempat suci ketiga umat Islam itu tanpa pengaruh propaganda jahat Zionis.

Datuk Seri Mukhriz berkata, laman web ini menyediakan rujukan yang boleh dipercayai untuk tujuan kajian dan pembelajaran dengan fakta yang tepat serta komitmen dalam memelihara dan melindungi masjid suci itu.

“Aqsapedia memaparkan maklumat yang tepat dan boleh dipercayai tentang semua yang bersangkutan dengan Al-Aqsa tanpa sebarang propaganda atau cerita dongeng puak Zionis,” kata beliau dalam ucapan pelancarannya di Hotel Putra KL.

Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif QFM, Dr Shariff Amin Abu Shammala, Pengerusi Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) Prof Madya Dr Hafidzi Mohd Noor, Penasihat Sadaqa Mulia Indonesia, Ustaz Nor Khaliq Ramadan, Pengerusi Asia Pacific Community for Palestine (ASPAC) Ustaz Oke Setiadi Affendi dan tetamu kehormat dari pelbagai negara, NGO serta institusi lainnya.

Ensiklopedia dalam talian itu tersedia dalam beberapa bahasa termasuk bahasa Malaysia dan Indonesia, bahasa Inggeris, Mandarin, Tamil dan Arab.

Dibangunkan bersama oleh QFM dan MyCARE, Aqsapedia merupakan usaha berterusan untuk memerangi propaganda Zionis yang berniat jahat untuk mengambil alih dan merubah al-Aqsa menjadi milik yahudi.

Maklumat yang terkandung dalam Aqsapedia berdasarkan metodologi saintifik yang termasuk al-Aqsa dalam Islam, sejarah dan seni bina.

Sumber: Bernama | MyCARE
Kredit foto: FB Mukhriz Mahathir FC

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia