Dr Hafidzi terima Anugerah Maulidur Rasul 1436H

Dr Hafidzi yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembelaan Umat Sejagat IKRAM menerima RM20,000, plak, sijil dan hadiah iringan daripada oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sambutan yang bertemakan ‘Perpaduan Nadi Transformasi Negara’ ini juga telah menobatkan Imam Besar Masjid Negara, Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad sebagai Tokoh Perdana Anugerah Maulidur Rasul serta menerima RM50,000, plak dan sijil.

Selain itu, lapan individu lain yang menerima Anugerah Maulidur Rasul ialah Prof Madya Dr Sharifah Haayati Syed Ismail, Datuk Saleh Mad, Datuk Mahamud Abdul, artis nasyid Nazrey Johari, pendakwah bebas, Ustaz Muhammad Abdullah, Penolong Setiausaha Majlis Keselamatan Negara, Kolonel Mohd. Sakri Husin dan atlet paralimpiad, Mohd. Azlan Mat Lazim.

Menurut Ketua Pengarah JAKIM, Dato’ Haji Othman Mustapha, pemilihan tokoh tersebut dibuat atas sumbangan besar mereka dalam memartabatkan Islam di peringkat nasional dan global yang diiktiraf oleh pelbagai pihak.

Semoga anugerah ini memberi lonjakan dan rangsangan kepada kerja-kerja pembelaan umat sejagat yang dijalankan oleh IKRAM melalui MyCARE, insyaa-Allah.

Sumber:

http://bit.ly/1tyV3dW

http://on.fb.me/1Hn6FsW

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia