Al-Hidayah terima anugerah UPSR, SPM terbaik SAR Perak

Kedua-dua anugerah berkenaan telah disampaikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak, Sultan Nazrin Shah sempena Majlis Anugerah Kecemerlangan Pendidikan Islam Peringkat Negeri Perak Tahun 2019 di Institut Tadbiran Islam Perak (INTIM), di sini, hari ini.

Guru Besar SRAHSI, Ustazah Noor Fazila Othman ketika ditemui selepas majlis berkenaan menyatakan rasa syukurnya dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah berusaha ke arah kecemerlangan UPSR bagi tahun 2018.

“Alhamdulillah. Segala puji bagi Allah. Rasa sangat gembira dan terima kasih kepada semua guru-guru SRAHSI. Anugerah ini adalah berkat usaha tekun semua guru serta murid-murid, juga sokongan daripada ibu bapa dan Jemaah Pengurusan Sekolah SRAHSI,” katanya.

Sementara itu, Pemangku Pengetua SMAH, Ustazah Khairiah Ismail menyatakan harapannya agar anugerah ini menjadi titik tolak kepada seluruh warga Al-Hidayah khususnya dan seluruh warga pendidik di Perak amnya agar terus bertungkus-lumus meningkatkan prestasi masing-masing supaya kecemerlangan pelajar akan terus dapat ditingkatkan.

SMAH telah mengungguli anugerah yang sama berturut-turut sejak tahun 2013 walaupun gagal mengekalkannya pada tahun 2017.

Dalam majlis yang sama, Sultan Nazrin turut berkenan menyampaikan anugerah kepada 106 penerima meliputi pelbagai peringkat dan kategori selain turut menyampaikan Sijil Pengajian Masjid kepada 49 penerima.

Sultan Nazrin turut berkenan menyampaikan Anugerah Jasamu Dikenang Tahun 2019 kepada dua warga pendidik iaitu Rogayah Kassim dan Megat Aznir Megat Said serta Anugerah Tokoh Guru Tahun 2019 kepada Abdul Hamid Mohamad.

Sumber: Perak Insights

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia