20 pelajar terima cermin mata percuma

“Rata-rata pelajar ini merupakan pelajar yang tidak mampu memiliki cermin mata memandangkan kos untuk mendapatkan cermin mata adalah tinggi,” ujar wakil i-Bantu.

Justeru, atas keprihatinan ini, i-Bantu Lembah Pantai mula mengumpul dana dan mencari penajaan cermin mata dikalangan beberapa syarikat dan penderma yang budiman.

“Terima kasih diucapkan kepada semua penderma yang telah menaja cermin mata percuma ini.”

Sehubungan dengan itu, i-Bantu berharap semoga dengan bantuan cermin mata percuma ini dapat membantu pelajar-pelajar sekolah melalui proses pembelajaran yang lebih baik dan berkesan.

Turut hadir dalam penyerahan cermin mata percuma ini ialah Yang Dipertua IKRAM Lembah Pantai, Hj Muhammad Mundzir Mohamed Hatta, Pengarah Urusan Syarikat Menara Optometry Center Hj Amir Husain Rahman Shariff, Timbalan Pengerusi Yayasan IKRAM Malaysia, Hj ​Mahmud Ibrahim dan Guru Penolong Kanan Tadbir & Kurikulum SK Bangsa,r Pn Siti Maziah Ismail.

Program cermin mata percuma ini telah mula diusahakan oleh i-Bantu Lembah Pantai sejak penghujung tahun 2018 yang bermula dengan program pemeriksaan mata bersama-sama lebih 40 pelajar SK Bangsar bagi mengenal pasti pelajar yang mempunyai masalah rabun mata.

Setelah saringan dijalankan, i-Bantu Lembah Pantai mendapati 20 pelajar memerlukan penajaan cermin mata ini.

Untuk maklumat lanjut, layari facebook Yayasan IKRAM Malaysia. Untuk menyumbang, sila salurkan sumbangan kepada YAYASAN IKRAM MALAYSIA Maybank 5621 4240 4402 atau layari https://www.i-bantu.org.my/reg/.

Lagi foto majlis serahan: http://bit.ly/freespec-skbangsar

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia