Tradisi rumah terbuka erat silaturahim

Hadir meraikan tetamu Presiden IKRAM Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad, Timbalan Presiden Haji Zaid Kamaruddin, Setiausaha Agung Hj Nahar Md Nor dan Ahli-ahli Jawatankuasa Pusat IKRAM serta para kakitangan Ibu Pejabat IKRAM.

Majlis anjuran bersama IKRAM dan Badan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) dengan kerjasama Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) ini telah telah dihadiri jiran tetangga ibu pejabat, rakan-rakan NGO serta agensi kerajaan.

Antara yang hadir adalah wakil-wakil daripada LPPKN, ABIM, HALUAN, MIZAN, Gabungan Bertindak Malaysia (GBM), Bersih 2.0, Ahli Parlimen Iskandar Puteri, YB Lim Kit Siang, Persatuan Belia Harmoni Malaysia dan lain-lain lagi.

Dalam pada itu, Setiausaha Wanita IKRAM Pusat, Prof Madya Dr Sabariah Baharun bersama Penolong Setiausaha, Pn Siti Alawiah Sahri dan AJK Wanita Pusat, Pn Haliza Abd Malik turut meluangkan masa untuk beramah mesra dengan tetamu-tetamu yang hadir.

Majlis ramah mesra pada tahun ini merupakan kali keempat diadakan di Ibu Pejabat IKRAM bertujuan memperkukuhkan hubungan kejiranan dan mengeratkan silaturahim dengan pelbagai pihak tanpa mengira agama dan bangsa.

Turut diundang NGO-NGO Islam, Palestin, wanita dan masyarakat madani, wakil kedutaan, agensi kerajaan serta ahli-ahli politik.

“Kami mengucapkan terima kasih kepada semua yang hadir, termasuk jiran-jiran di sekitar ibu pejabat, yang jauh mahupun dekat,” kata Pengarah Majlis, Mohd Iqbal Hakim Adnan merangkap Pengerusi BAKIM.

Sehubungan itu, beliau berharap program seperti ini dapat menjadi satu platfom yang baik untuk saling berkenalan dan mengeratkan lagi perpaduan dalam usaha merealisasikan Malaysia menjadi Negara Rahmah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia