Tanah dan tebing runtuh: i-Bantu Hulu Selangor ziarah mangsa

Pada Ahad lalu, mereka telah mengadakan sesi ziarah prihatin ke Sekolah Rendah Agama Serendah. iaitu pusat penempatan sementara bagi mangsa tanah runtuh dan menyumbangkan beberapa beg berisi makanan dan kit kebersihan.

    

Skuad i-Bantu Hulu Selangor di SRA Serendah

Turut hadir menyampaikan sumbangan tersebut adalah En Mohd Amran Sakir, Ahli Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS).

Pada Selasa pula, i-Bantu Hulu Selangor turut bersama menyertai rombongan MB Selangor, YAB Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali ke tempat kejadian runtuhan tebing di Taman Bersatu dan melawat mangsa di pusat penempatan sementara di Dewan Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Taman Jati, Rawang.

i-Bantu turut menyumbang wang tunai serta dua beg barangan asas kepada kelurga mangsa.
“Kejadian sebenar berlaku pada hari Jumaat, 25 November jam 4.30 petang, bukan pada hari Ahad 27 November,” demikian menurut mangsa kejadian, Pn Noriah.

    

MB Selangor dan i-Bantu Hulu Selangor di Dewan MPS, Taman Jati , Rawang

Dalam pada itu, 10 buah rumah dikhuatiri dalam bahaya dan penghuninya telah diarahkan berpindah, namun sehingga kini hanya lima keluarga sahaja yang ditempatkan di pusat tersebut.

Sementara itu, IKRAM Hulu Selangor akan berkolaborasi dengan Pusat Kesihatan Daerah Gombak untuk memberikan kaunseling atau memberikan beberapa pengisian juga aktiviti di pusat tersebut.

Selain itu, kerajaan Selangor akan menyediakan rumah penginapan secepat mungkin kerana dewan akan digunakan untuk persiapan majlis perkahwinan pada hari Sabtu ini.

Sumber foto: FB IKRAM Hulu Selangor

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia