Sumbang pengukur pelitup muka untuk barisan hadapan

Beliau merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yayasan Ikram Malaysia kerana menghulurkan alatan tersebut yang sangat diperlukan bagi mengukur saiz muka untuk membuat pelitup muka khas bagi barisan hadapan yang mengendalikan kes Covid-19, selain ia menepati standard antarabangsa.

 

Selepas serahan, Encik Wan Guo Tung (ahli farmasi) melakukan demo cara penggunaan alat pengukur berkenaan yang kemudiannya akan diserahkan kepada Dr Lim yang bertanggungjawab sepenuhnya dalam penggunaan alat berkenaan.

 

“Program ini merupakan rentetan daripada program Seribu Harapan, Sejuta Senyuman iaitu serahan bantuan pek makanan kepada Hospital Sungai Buloh selama enam bulan,” kata Kamsani.

 

Jelasnya, program tersebut yang dilancarkan pada bulan Februari yang lalu telah memberi manfaat kepada tiga golongan iaitu peniaga kecil yang terjejas akibat Covid-19, pemandu bas yang terjejas akibat sekolah ditutup dan barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh ini.

 

Tambahnya, Yayasan Ikram Malaysia ketika ini sedang menjayakan kempen Rayuan Ramadan yang sudah bermula minggu lepas. Mereka yang ingin menyumbang dalam kempen ini boleh menyalurkannya melalui pautan https://www.billplz.com/RR2021 atau https://www.i-bantu.org.my/reg.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia