Rose2Rose meterai MoU bersama dua NGO Palestin

Nisa’ al-Aqsa adalah NGO yang memfokuskan kepada aktiviti kebajikan wanita dan kanak-kanak di Tebing Barat sementara SYAMS yang dipengerusikan oleh Dr Muna Lahham adalah NGO yang menumpukan bantuan kepada empat sektor di Palestin iaitu ‘SEEK’, singkatan kepada Social, Education, Economy dan Knowledge. 

    

MoU dengan wakil NGO Nisa’ al-Aqsa (foto 1) dan NGO SYAMS

Mahasiswa Malaysia di Universiti Marmara, Nadiah Hanisah Norkhair yang juga Timbalan Presiden Persatuan Pelajar Malaysia di Turki (PPMT) diberi penghormatan untuk menjadi penghubung antara kedua-dua NGO ini dengan MyCARE melalui agensinya Rose2Rose.

Turut menyaksikan Ketua Pegawai Eksekutif MyCARE, Hj Ibrahim Mohamad yang turut bersama-sama Dr Hafidzi dalam siri jelajah MyCARE ke Eropah, dan juga Mahmood Syakfa mewakili Palestin Cultural Organization Malaysia (PCOM).

Dr Hafidzi berharap dengan termeterainya kedua-kedua perjanjian ini, akan melonjakkan lagi usaha-usaha membebaskan al-Quds dan semakin banyak peluang wanita Malaysia untuk membantu wanita dan kanak kanak Palestin di Tebing Barat dan Baitul Maqdis Timur, insyaa-Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia