Pusat khidmat kaunseling di 6 negeri

Bertujuan mencapai kesejahteraan individu dan keluarga, Pusat Khidmat Kaunseling dan Bimbingan ini berfungsi sebagai pusat perkhidmatan yang ditawarkan oleh JK PeKA berorientasikan rundingan dan kaunseling kepada ahli-ahli IKRAM.

“Setiap masalah dan isu yang berlaku pasti mempunyai jalan penyelesaiannya,” kata Eksekutif Kanan Jabatan PeKA IKRAM, Puan Nur Idayu Abd Rahman.

Menurutnya, melalui perkhidmatan ini, klien akan diberikan pemahaman tentang strategi dan langkah-langkah perancangan kehidupan yang lebih realistik berdasarkan kebolehan klien.

“JK PeKA berharap dengan penubuhan Pusat Khidmat Kaunseling dan Bimbingan ini dapat membantu ahli-ahli IKRAM menggunakan perkhidmatan ini dengan sebaiknya.”

Beliau berkata, tujuan lainnya adalah bagi menambah baik perancangan kehidupan yang lebih realistik serta mengurus tekanan dengan lebih sejahtera.

Pusat Khidmat Kaunseling dan Bimbingan ini adalah pusat perkhidmatan yang ditawarkan oleh JK PeKA IKRAM yang berorientasikan rundingan dan kaunseling bertujuan untuk mencapai kesejahteraan individu dan keluarga.

Bagi memudahkan ahli-ahli IKRAM mendapatkan perkhidmatan ini, berikut adalah senarai perhubungan Pengerusi JK PeKA IKRAM bagi setiap Pusat Khidmat Kaunseling di negeri-negeri yang terlibat:

  • Kedah – En. Yazi: 019-506 6017
  • Terengganu – Pn. Khatijah Dibok: 019-9347118
  • Selangor – Dr. Zalmiah: 016-2028258
  • Perak – En. Ghulam: 013-619 4640
  • Putrajaya – Dr. Fauzah: 013-627 7576
  • Wilayah Persekutuan KL – En. Khairul Anuar: 012-3804150

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia