Program Food Pack CAC Klinik Kesihatan Batu Berendam, Melaka.

Kes positif Covid 19 di Melaka semakin bertambah.  Oleh itu IKRAM Bandaraya Melaka dengan kerjasama Wanita IKRAM Melaka telah melancarkan satu inisiatif bagi menyantuni pesakit Covid 19  dan kakitangan KKM di Coid Assesment Centre (CAC) Klinik Kesihatan Batu Berendam, Melaka.  Bantuan ini dberikan untuk selama 2 minggu.

Bantuan meliputi 30 pax makanan tengahari untuk frontlliner dan 150 pax air miniral dan roti untuk pesakit Covid 19 yang menunggu untuk di bawa ke pusat kuarantin di MiTC Melaka. Semoga bantuan ini akan menceriakan dan memberi semangat kepada fronliner untuk bertugas dengan lebih baik lagi.  Adalah diharapkan juga bantuan ini dapat membantu pesakit mengalas perut mereka sementara menunggu untuk mendapat rawatan lebih lanjut di Hospital Melaka atau di pusat kuarantic Mitc Melaka.  Terima kasih kepada penyumbang pek makanan dan sukarelawan yang sudi membantu membungkus dan mengedarkan makanan.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia