PROCESS 2014 kumpul 262 alumni PRODUCE

Program yang dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Remaja (JKBR) IKRAM Pusat, Hj Shahrul Aman Mohd Saari (kanan) turut dihadiri Presiden Pertubuhan IKRAM Malaysia, Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad dan Pengarah IKRAMTeens, Mohd Hafiz Abd Hamid.

PROCESS 2014 bertujuan mengumpulkan alumni peserta program PRODUCE iaitu bekas-bekas peserta program XREK, LEADERS, XPERT, XCELL, MHI dan ERAT daripada generasi pertama hingga generasi kesembilan.

Pelbagai pengisian dan acara menarik disajikan sepanjang tiga slot semasa PROCESS 2014 ini, antaranya persembahan ‘Sajak Rojak’ oleh Adik Iznina Ariffin yang berumur 12 tahun dari Sekolah MUSLEH Al-Amin Bangi dan persembahan yoyo daripada Thariq Nor Shahrin yang telah memenangi pertandingan yoyo peringkat kebangsaan baru-baru ini.

Turut diadakan adalah forum ‘Bagaimana PRODUCE Membentuk Aku’ dengan panelis terdiri daripada generasi satu, tiga dan enam.

Pada slot petang telah diadakan perkongsian mengenai IKRAM Siswa Nasional dan Pertubuhan Pemuda Gema Malaysia (GEMA) serta penganugerahan enam tokoh remaja untuk enam kategori iaitu kategori khas dakwah dan tarbiah, kategori sukan, kategori kesenian, kategori kokurikulum, kategori kepimpinan dan kategori akademik.

Peserta program turut dihiburkan dengan persembahan kumpulan SYMPHONi serta  persembahan istimewa daripada kumpulan nasyid popular UNIC dan sesi kemuncak ucapan Presiden IKRAM Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad yang menyentuh peranan belia remaja serta menangani cabaran bagi membangunkan manusia untuk memakmurkan dunia.


Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia