Polisi mesra keluarga: Tahniah TM

“Tahniah dan syabas kepada pengurusan tertinggi TM kerana mengambil langkah melaksanakan polisi mesra keluarga kepada kakitangannya bermula 1 Januari 2018,” kata Timbalan Ketua Wanita IKRAM, Dr Hafidzah Mustakim.

Polisi itu dibuat susulan daripada pengumuman yang dibuat oleh Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM, Dato’ Sri Mohammed Shazalli Ramly semasa sesi Jom Bersama pada 23 November lalu.

Pada Mei lalu, Wanita IKRAM dengan kerjasama Lembaga Pembangunan Penduduk dan Keluarga Negara (LPPKN) telah mengadakan Seminar Keseimbangan Hidup Berkerjaya (Work-Life Balance) yang bertemakan ‘Ke Arah Budaya Kerja Mesra Keluarga’.

“Ia bertepatan dengan resolusi ketiga seminar ini iaitu pihak majikan perlu memainkan peranan yang lebih berkesan dalam menyediakan tempat kerja mesra keluarga dengan mempromosi budaya kerja seimbang keluarga-kerja,” ujar Dr Hafidzah yang juga Ketua Biro Media Wanita IKRAM.

Justeru, menurut beliau, Wanita IKRAM berharap agar langkah ini dapat meningkatkan kesejahteraan keluarga seterusnya meningkatkan produktiviti syarikat.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia