Penyertaan dalam GDM mampu sinergikan dakwah

Naib Presiden IKRAM, Haji Shahrul Aman Mohd Saari berkata, penyertaan IKRAM dalam gabungan ini selari dengan misi dan perancangan IKRAM untuk bekerjasama melakukan sinergi dengan NGO-NGO berkaitan dalam ruang dakwah.

“IKRAM melihat serius aktiviti, rancangan dan gagasan dakwah serta menyokong penuh usaha untuk menyatukan ‘niche’ yang terlibat dalam gabungan ini”, ucapnya.

“Apabila bergabung, sudah tentu ada banyak perkara kita boleh belajar dari segi teknik, seni dan kemahiran yang kita boleh gunakan”.

Menurut Setiausaha Agung GDM, En. Zun Arif Hakim Abd Rahman, GDM telah ditubuhkan pada 2012 dan sehingga kini telah disertai oleh 37 buah NGO di Malaysia dengan fokus untuk menggerakkan dakwah kepada mereka yang belum Islam.

Majlis ringkas MoA itu diadakan di Ibu Pejabat IKRAM di sini di mana Shahrul Aman menandatanganinya bagi pihak IKRAM.

“Kita berharap kerjasama ini akan lebih diperhebatkan dengan penglibatan ahli kita sebaik-baiknya semua ahli kerana IKRAM adalah badan dakwah dan tarbiah, maka ia tidak lari dari susuk IKRAM”, tambah Shahrul Aman.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia