Pengeboman Paris: IKRAM kunjungi Kedutaan Perancis rakam takziah

IKRAM diwakili Haji Kamarul Zaman Shaharul Anwar, Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Antarabangsa (JKPA) IKRAM dan Noorsyazly Rameli, Setiausaha Kerja JKPA menyampaikan surat takziah bagi pihak Presiden IKRAM kepada Mr Jeremie Forrat-Jaime, Setiausaha Pertama dan Kaunselor Akhbar Kedutaan Perancis mewakil Duta Perancis di Malaysia, H.E. Christophe Penot. 

Dalam ucapan balas selepas, Mr Jeremie amat menghargai kunjungan tersebut dan beliau turut memuji rakyat Malaysia yang begitu prihatin dengan tragedi tersebut. Pertemuan itu turut menjadi medan untuk beliau mengetahui hal ehwal serta selok-belok iklim dan norma masyarakat Malaysia.

Tragedi pengeboman di enam lokasi di ibu negara Perancis pada 13 November lalu menyebabkan 129 orang awam dari 21 buah negara maut manakala lebih 360 lagi cedera, dipercayai dilakukan oleh tujuh suspek yang disyaki anggota Islamic State (IS).

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia