Pemandu teksi terima bantuan ‘drive-thru’

Menurut Ketua Eksekutif Yayasan Ikram Malaysia, Tuan Kamsani Nasir, beliau memanjatkan kesyukuran kerana Projek Kongsi Bersama Fasa 1 dan Fasa 2 kepada pemandu-pemandu teksi yang terjejas ini telah berjaya disempurnakan.

 

Terpancar senyuman di raut wajah mereka ketika menerima bantuan berupa pek makanan dan sumbangan wang yang disampaikan oleh Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Ikram Malaysia, Profesor Datuk Dr Mohamed Hatta Shaharom untuk Fasa 1,  dan Fasa 2 pula kedua disampaikan oleh Kamsani diiringi Hj Mahmud Ibrahim.

 

 

Tambah Kamsani, lebih separuh daripada 100 telah menerima manfaat daripada projek ini yang berkonsepkan pandu lalu (drive-thru). Rata-rata mereka ini adalah daripada Persatuan Pemandu Teksi Bekas Tentera Wilayah Persekutuan (KL) dan Selangor yang mencari rezeki sebagai pemandu di sekitar Lembah Klang.

 

Kira-kira seawal pukul 10.00 pagi, pemandu teksi sudah mula bersusun menanti giliran untuk menerima bantuan di perkarangan pejabat Yayasan Ikram Malaysia, Taman Melawati.

 

 

 

“Saya ucapkan ribuan berterima kasih kepada pihak Yayasan Ikram Malaysia atas sumbangan ini kepada kami yang sangat memerlukan,” kata Haji Radzi selaku Yang Dipertua persatuan pemandu teksi tersebut.

 

Bagi pihak Yayasan Ikram Malaysia, Kamsani merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada menyumbang budiman yang telah menghulurkan tangan dan meringankan beban mereka.

 

“Sedikit sebanyak jasa anda ini membantu menceriakan kembali garis wajah gembira buat mereka,” ujarnya.

 

 

Katanya, minggu hadapan adalah fasa terakhir (Fasa 3) penyerahan bantuan bagi yayasan itu kepada pemandu-pemandu teksi dan beliau memohon doa semua agar program bantuan tersebut berjalan lancar hingga ke penghujung.

 

Bagi membantu pemandu teksi yang memerlukan pada musim PKP ini, masih belum terlambat untuk menyalurkan sumbangan seperti maklumat berikut.

 

Nama Akaun: Yayasan Ikram Malaysia
Nama Bank: Maybank Islamic Berhad
No. Akaun: 5621 4240 4402
Ref: Teksi

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia