PEKAWANIS rai serikandi WBG

Hadir meraikan serikandi WBG adalah YAM Tengku Puteri Arafiah ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Datin Seri Shamshida Taharin, Yang Dipertua PEKAWANIS selaku isteri Menteri Besar Selangor, YB Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan YB Dr Daroyah Alwi.  

Turut diundang ke majlis meraikan Dr Fauziah Mohd Hasan dan Puan Norsham Abu Bakar di Dewan Megawati pada Jumaat lalu ialah wakil-wakil MyCARE, Wanita IKRAM Pusat dan Wanita IKRAM Selangor.

Dihadiri lebih 200 orang daripada ahli PEKAWANIS, pertubuhan-pertubuhan serta NGO di sekitar Negeri Selangor, turut hadir Ketua Wanita IKRAM, Datin Paduka Hjh Che Asmah Ibrahim dan Ketua Wanita IKRAM Selangor Prof Dr Hanim Salleh.

    

Ucapan Datin Seri Shamsida, perkongsian Dr Fauziah dan suasana majlis

Majlis dimulakan dengan bacaan doa diikuti dengan ucapan aluan Datin Seri Shamshida yang telah mengulas mengenai semangat dan tekad doktor berusia 59 tahun ini wajar dijadikan contoh kepada wanita lain.

Puan Norsham dijemput untuk menceritakan pengalamannya yang sempat berlayar bersama kapal Amal-Hope bagi laluan pertama. Majlis menjadi semakin fokus apabila Dr. Fauziah menceritakan pengalamannya dalam kapal Zaytouna-Oliva serta penerangan mengenai isu-isu di Gaza.

Majlis diakhiri dengan sumbangan daripada PEKAWANIS kepada NGO-NGO dan sekolah. Para peserta menjamu selera sambil dihiburkan sajak dan nyanyian oleh pengacara yang berkebolehan, Pn Azlin Hezri bersama keluarga.

Semoga nasib para wanita dan kanak-kanak terus diangkat tidak kira di Malaysia atau di luar negara, insya-Allah.

Foto majlis: http://bit.ly/2ewXSPE

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia