PATWA pilih AJK sayap wanita IKRAM

patwa7

Perhimpunan ini adalah yang pertama kalinya diadakan sejak penubuhan IKRAM di Malaysia yang baru berusia setahun bertujuan untuk membentuk sayap kanan Wanita IKRAM.

‘Memantapkan Saf, Memimpin Ummah, Mendaulatkan Syariah’ adalah tema bagi PATWA sulung ini. Melalui wadah ini, ahli wanita diharapkan akan dapat menyerlahkan segala potensi, memainkan peranan besar dan memberi segala yang dimiliki seperti masa, tenaga, harta malah nyawa demi mendaulatkan syariah.

patwa6

Dengan kehadiran mencecah 300 orang, matlamat perhimpunan ini adalah untuk menggembleng tenaga wanita untuk mencapai wawasan dan melaksanakan strategi IKRAM, memperjuangkan isu-isu wanita di peringkat kebangsaan dan antarabangsa serta membela hak-hak mereka seperti digariskan oleh syarak dan sebagainya.

PATWA 2010 juga menyaksikan pemilihan Ahli-ahli Jawatankuasa Pusat Wanita IKRAM yang dipilih menerusi proses pengundian oleh perwakilan. Ketua Wanita, Timbalan Ketua Wanita, dua orang Naib Ketua Wanita dan enam orang AJK IKRAM telah terpilih hari ini. Bagaimanapun, keputusan rasmi senarai AJK tersebut akan diumumkan oleh Dewan Perhimpunan Nasional IKRAM.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia