Pastikan jelas sasaran kerja dan ‘jaringkan gol’

“Kita telah melepasi separuh penggal kedua tahun 2017. Masa ini adalah masa untuk menyemak semula pencapaian separuh tahun kita,” kata beliau semalam ketika berucap dalam Majlis Amanat Presiden bersama kakitangan Ibu Pejabat IKRAM.

“Adakah sasaran kerja yang kita letakkan telah kita capai? Banyak mana lagi? “ soalnya.

Dalam majlis anjuran Badan Kebajikan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) yang turut dihadiri oleh kakitangan institusi-institusi IKRAM, beliau memohon agar semakan sasaran kerja yang dibuat dapat membawa kita ‘menjaringkan gol’.

“Setiap hari datang kerja kita perlu jelas apa yang mahu kita lakukan dan hendak dicapai supaya kita boleh jaringkan gol,” katanya.

“Dalam kerja ini, menjaringkan gol adalah sangat penting. Jangan cuma gelecek bola dan akhirnya tak dapat menjaringkan gol.”

Pada masa yang sama, beliau mengingatkan supaya latihan yang telah dilalui sepanjang Ramadan dapat diteruskan sehingga bulan-bulan berikutnya.

“Kekalkan momentum Ramadan. Kita perlu ingat, madrasah Ramadan yang kita lalui itu adalah bulan latihan untuk kita bersabar, berdisiplin, meningkatkan ibadah dan ini perlu diteruskan.”

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia