NGO Thailand lawat IKRAM

Delegasi mereka disambut Presiden IKRAM, Dr Hj Mohd Parid Sheikh Ahmad, Naib Presiden, Datin Paduka Hjh Che Asmah Ibrahim, Setiausaha Agung, Hj Mahdzir Md Isa, Bendahari, Ketua Wanita, Penolong Setiausaha Agung dan beberapa orang Jawatankuasa Pusat (JKP) IKRAM. Beberapa AJK Wanita IKRAM Pusat turut meraikan rombongan wanita NGO Thailand itu.

Turut bertujuan untuk mengukuhkan integrasi umat Islam antara dua negara, rombongan trip pendidikan Yayasan Assalam Satun yang berjumlah 23 orang (16 lelaki dan 7 wanita) itu diketuai oleh Presidennya, Saudara Umar Akem.

Dalam lawatan itu, Dr Parid menyampaikan ucapan alu-aluan sementara Hj Mahdzir membentangkan pengenalan, hala tuju dan operasi gerak kerja IKRAM.

Lawatan setengah hari itu turut diserikan dengan dialog dan pertukaran pandngan serta pengalaman antara para pemimpin IKRAM dan yayasan tersebut, yang diakhiri dengan jamuan tengah hari.

Semoga lawatan yang penuh mahabbah ini mencapai objektifnya dan membuahkan pelajaran baru untuk perjalanan dakwah masa depan, bukan sahaja kepada Yayasan Assalam Satun tetapi juga kepada IKRAM, insya-Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia