Modul BlisS untuk bakal pengantin dipersetujui

Mesyuarat telah dipengerusikan oleh wakil pejabat Exco Wanita Kesihatan, Kebajikan, Pemberdayaan Wanita dan Keluarga Negeri Selangor, Puan Anis Afida Azli.

“Secara keseluruhan mesyuarat bersetuju dengan cadangan kandungan modul praperkahwinan BlisS yang dikemukakan dan dibangunkan oleh Wanita IKRAM Selangor ini,” kata Dr Hanim.

Dalam pada itu, Wanita IKRAM Selangor berharap agar modul ini dapat dilaksanakan di seluruh Negeri Selangor bagi membantu pasangan belia yang akan berkahwin atau yang baru mendirikan rumahtangga.

Turut hadir mesyuarat tersebut wakil Unit Pembangunan Ekonomi Kerajaan Negeri, Jabatan Pembangunan Wanita, LPPKN Negeri dan wakil JAIS, Timbalan Ketua Wanita IKRAM Selangor Dr Maznah Ahmad, Bendahari, Hjh Rahana Mat Ghani serta JK Jaringan, Hjh Yuzaila Yusof.

Pada 2 April lalu, satu Mesyuarat Jawatankuasa Teknikal pertama Program Pra Perkahwinan ‘Bijak Pengantin Selangor’ (BlisS) telah diadakan. Selain wakil Pejabat Exco dan Wanita IKRAM Selangor, turut hadir Pn Moli daripada Pusat Khidmat Masyarakat DUN Seri Serdang.

Semoga program yang dirancang dapat memberi manfaat kepada komuniti setempat serta mencapai sasaran kerajaan Selangor, insya-Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia