MIMO 2017: SRIH raih gangsa

Seramai lebih 1,400 peserta dari seluruh dunia telah mengikuti kejohanan ini yang telah berlangsung pada 26-27 November yang lalu di SJK (C) Lai Meng di sini, anjuran Persatuan Matematik Olympiad Malaysia (PERMATO).

SRIH memenangi pingat gangsa bagi kategori berkumpulan (Middle Primary) yang disertai oleh Affan Muttaqin Muhammad Aizuddin, Muhammad Siddiq Atan, Afiqah Nur Atiqah Mohd Shahizan dan Arief Hakim Mohd Azizan.

Bagi kategori individu (Middle Primary) pula, Muhammad Siddiq dan Afiqah Nur Atiqah turut meraih pingat gangsa.

Dalam perkembangan berkaitan, SRIH juga menghantar pasukan Upper Primary yang terdiri daripada Muhammad Haziq Kelana, Hafiz Shafie Yosree, Akmal Hafizah Abdul Hishar dan Shazwan Shaifuddin.

Antara objektif MIMO 2017 adalah untuk memupuk minat pelajar terhadap matematik dan meneroka potensi mereka, di samping menjadi platform perkongsian idea dan pengalaman guru serta pelajar dalam subjek itu.

Tahniah SRIH! Semoga kejayaan sulung ini dapat menyuntik semangat dan minat pelajar lain dalam matematik dan meletakkan SRIH sebagai institusi pendidikan Islam yang bertaraf global.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia