Main golf sambil beramal

Penganjuran program amal dwitahunan buat kali ketiga sejak 2015 ini telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kewangan, YB Dato’ Hj Amiruddin Hamzah dengan melakukan pukulan ‘tee-off’ di padang golf tersebut.

Dengan penyertaan 60 orang peserta, PGA HCF2019 berjaya mengumpul tajaan hampir RM50,000 daripada beberapa syarikat korporat iaitu Meranti Furniture, Iktisas Planners, Iktisas Ingernieurs, Profess Consultant dan Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP).

Selain menampung kos operasi HCF, program ini juga bertujuan untuk membina hubungan antara badan dakwah itu dengan pihak korporat serta individu-individu yang berpotensi untuk membantu HCF pada masa akan datang.

Diharapkan program ini dapat dianjurkan lagi pada masa akan datang mendapat penyertaan yang lebih banyak lagi daripada pelbagai pihak bagi membantu usaha Hidayah Centre Foundation dalam menyampaikan Islam dan pemerkasaan mualaf, insya-Allah.

Sumber: https://hidayahcentre.org.my

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia