Luaskan medium dakwah melalui radio

Pengarah Radio IKRAM, Hj Anuar Othman berkata, bengkel yang dianjurkan pada hari ini bertepatan dengan Rancangan IKRAM 2016-2019 yang antara lain ingin meningkatkan visibiliti IKRAM di tengah masyarakat. Stesen radio dalam talian (online) ini dijangka akan melakukan siaran percubaannya pada Jun 2016. 

Kursus yang mendapat khidmat pakar runding DPedas FM itu dikendalikan oleh DJ Roy, DJ Ina dan DJ Cik Ta memberi pendedahan kepada peserta untuk persediaan menjadi seorang juruhebah dan seterusnya mengendalikan konti radio.

    

Taklimat Pengarah Radio, pembentangan pengenalan radio dan latihan juruhebah bersama DJ Ina

Dalam bengkel tersebut, peserta didedahkan dengan pengenalan mengenai radio Internet, pemasangan peralatan radio, teknik serta latihan menjadi juruhebah secara langsung di radio DPedas FM. Para peminat setia radio turut mendengar latihan tersebut dan memberikan ulasan bagi penambah baikan untuk peserta.

    

Latihan juruhebah dan temuramah DJ Cik Ta bersama Fikri

Sesi temuramah langsung turut diadakan bersama Hj Anuar tentang projek radio IKRAM dan juga Muhammad Fikri Ahmad, Ahli Parlimen Belia Malaysia yang juga Setiausaha Agung IKRAM Siswa Nasional.

KEMI kali ini yang mengumpulkan kira-kira 10 orang peserta yang datang dari Johor, Kelantan dan Putrajaya turut disertai beberapa orang kakitangan IKRAMedia Pusat.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia