Ketua Wanita IKRAM Melaka terima Anugerah Maal Hijrah

Anugerah disampaikan oleh Yang di-Pertua Negeri Melaka, TYT Tun Seri Setia (Dr) Hj Mohd Ali Mohd Rustam kepada beliau bersama-sama enam lagi penerima yang lain di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) semalam di sini.

 

Dalam majlis itu, mantan Timbalan Pengerusi Majlis Agama Islam Melaka (MAIM), Datuk Wira Yaakub Md Amin diumum sebagai penerima Anugerah Tokoh Utama Maal Hijrah 1442H.

 

Dr Maimunah, 54, yang juga Pakar Perunding Perbidanan dan Sakit Puan di Hospital Melaka merupakan ahli Persatuan Persatuan Islam Malaysia dan Pengerusi Kumpulan Sokongan Penyusuan Ibu Peringkat Negeri Melaka.

 

Selain itu, beliau juga terlibat sebagai National Auditor untuk Inisiatif Hospital Rakan Bayi (BFHI) dan pernah menjadi ahli panel forum dalam 5th National Lactational Conference.

 

Dr Maimunah ditemani suami, Dr Zainal Abidin Othman

 

Turut aktif sebagai sukarelawan IKRAM, MAWAR dan CAKNE, beliau juga menjadi Pengerusi kepada sebuah pusat perlindungan dan bimbingan remaja puteri, Raudhatus Sakinah cawangan Melaka.

 

Antara anugerah yang beliau pernah terima ialah Anugerah Khidmat Cemerlang (Menegak) pada 1996 serta Anugerah Perkhidmatan Cemerlang pada 2003, 2007 dan 2019.

 

Tahniah kepada Dr Maimunah, suami dan keluarga. Semoga anugerah menjadi sumber inspirasi kepada semua untuk menabur bakti kepada agama, masyarakat dan negara.

 

Sumber foto: Jabatan Agama Islam Melaka

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia