Kempen i-FIT makin rancak

Kempen i-FIT kali ini membawa sedikit kelainan apabila kakitangan telah dibahagi kepada kumpulan-kumpulan kecil sebagai salah satu motivasi kepada semua untuk sentiasa menjalani gaya hidup sihat.

Selain itu, banyak aktiviti telah dirancang oleh sekretariat i-FIT bagi memastikan kempen ini dapat berjalan dengan lancar dan berkesan.

Antara aktiviti yang telah dilaksanakan ialah aktiviti turun naik tangga secara berterusan selama 10 minit setiap minggu, hari tanpa lif, pek iftar percuma untuk menggalakkan amalan berpuasa dan perkongsian tip-tip kesihatan dan pemakanan sihat secara berkala.

Antara program yang bakal menyusul ialah ceramah kesihatan, derma darah, pertandingan ping pong, boling dan kelas aerobik.

Di samping itu juga, pelbagai inisiatif telah diambil oleh para kakitangan untuk merancang dan  mengadakan aktiviti-aktiviti sampingan lain dalam kelompok yang kecil seperti berenang, mendaki bukit, joging dan lain-lain.

Semoga kempen i-FIT hingga hujung tahun yang digerakkan dapat mencapai objektifnya dan menjadi contoh serta motivasi kepada pejabat-pejabat yang lain untuk dilaksanakan demi kesihatan para pekerjanya, insya-Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia