Kagum keunikan IKRAM

Beliau menyatakan demikian dalam perbincangan semasa kunjungan hormat seramai 12 orang Ahli Jawatankuasa IKRAM Putatan dan IKRAM Kota Kinabalu terhadap beliau di Pusat Khidmat Wakil Rakyat Parlimen Papar di sini pada Ahad, 23 April lalu.

Kunjungan ini bertujuan mewujudkan persefahaman dan mengeratkan silaturahim antara IKRAM dan wakil rakyat serta menawarkan kerjasama antara IKRAM dan wakil rakyat serta masyarakat di kawasan Papar dalam aktiviti-aktiviti IKRAM.

Dikongsikan juga dalam kunjungan ini adalah penerangan dan penjelasan mengenai peranan, fungsi serta aktiviti IKRAM dalam tiga bidang utama iaitu tarbiah, dakwah dan kebajikan.

 

Di samping itu, turut diperkenalkan adalah institusi dan agensi IKRAM yang terlibat secara langsung dengan masyarakat seperti MyCARE dalam aspek kemanusiaan, Hidayah Centre untuk dakwah dan i-Bantu dalam aktiviti khidmat masyarakat.

Rombongan IKRAM yang diwakili Dr Hj Mingu Jumaan juga telah menjemput Datuk Rosnah untuk sama-sama terlibat dalam program IKRAM yang akan diadakan pada bulan Ramadan akan datang.

Dalam perkembangan yang berkaitan, Datuk Rosnah turut menawarkan seorang wakil IKRAM untuk terlibat secara langsung dalam kumpulan yang menyantuni masyarakat dan IKRAM bersetuju melantik Puan Afizah Datuk Hj Shuhaibun sebagai wakil.

Pada penghujung kunjungan, rombongan IKRAM Putatan dan IKRAM Kota Kinabalu telah menyampaikan cenderamata kepada beliau termasuk rempah ratus hasil usaha salah seorang ahlinya di mana produk ini menarik minat Datuk Rosnah yang memuji usaha murni ahli IKRAM dalam bidang keusahawanan.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia