IKRAM tubuhkan 4 kawasan baharu

Penubuhan IKRAM Kuala Nerus telah diluluskan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) pada 22 Oktober, IKRAM Titiwangsa dan IKRAM Wangsa Maju pada 22 Disember serta IKRAM Tangkak pada 24 Disember lalu.

Dalam Mesyuarat Penubuhan IKRAM Kawasan Kuala Nerus, Encik Ahmad Sabri Mohd Yazid dipilih sebagai Yang Dipertua (YDP) dan Ketua Wanita Puan Khatijah Dibok.

Encik Azmi Khair Ibrahim pula dilantik sebagai YDP IKRAM Titiwangsa dan Puan Rozita Arsat dilantik sebagai Ketua Wanita manakala YDP IKRAM Wangsa Maju ialah Encik Mohd Raswan Othman Mydin dan Ketua Wanitanya Puan Nooraida Sultan Ghany.

Sementara itu, Mesyuarat Penubuhan IKRAM Kawasan Tangkak melantik Encik Zainuddin Satar sebagai YDP dan Dr Rosdina Abd. Kahar sebagai Ketua Wanita.

Penubuhan ini menjadikan bilangan IKRAM Kawasan di Terengganu meningkat sebanyak lima, Wilayah Persekutuan enam kawasan dan Johor sebanyak 11 kawasan, menjadikan 85 IKRAM Kawasan secara keseluruhannya di seluruh negara.

IKRAM Kawasan sedia ada di Terengganu ialah Besut, Dungun, Kemaman dan Kuala Terengganu manakala Wilayah Persekutuan pula Bandar Tun Razak, Batu, Lembah Pantai dan Setiawangsa.

IKRAM Kawasan sedia ada di Johor pula ialah Batu Pahat, Bandaraya Johor Bahru, Johor Bahru Tengah, Kluang, Kulai, Muar, Pontian, Segamat, Pasir Gudang dan Pulai.

Tahniah kepada IKRAM Terengganu, IKRAM Wilayah Persekutuan dan IKRAM Johor kerana telah berjaya menubuhkan kawasan-kawasan ini.

Semoga dengan tertubuhnya kawasan-kawasan ini, lebih banyak aktiviti dakwah, tarbiah dan kebajikan dapat dilaksanakan untuk masyarakat setempat, insya-Allah.

Foto: Ahli-ahli Jawatankuasa IKRAM Tangkak yang dilantik bergambar bersama-sama YDP IKRAM Johor, Prof. Madya Dr Hj Jimaain Safar (duduk, empat dari kanan) yang merasmikan Mesyuarat Penubuhan Kawasan pada 23 November lalu.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia