IKRAM terima sumbangan Yayasan Buruj

Pengerusi Yayasan Buruj, Hj Idris Omar menyerahkan sumbangan itu dalam satu majlis ringkas yang diadakan di Ibu Pejabat IKRAM di sini.

Dalam majlis itu, IKRAM yang diwakili Presiden IKRAM, Dr Hj Parid Sheikh Ahmad menzahirkan ucapan terima kasih dan berbesar hati menerima sumbangan daripada yayasan itu.

IKRAM yang merupakan pertubuhan dakwah menerima RM20,000 manakala selebihnya diberikan kepada institusi-institusi IKRAM yang terlibat dalam isu kemanusiaan luar negara, dakwah kepada bukan Islam, anak muda serta bantuan kebajikan dan khidmat masyarakat dalam negara.

Institusi-institusi IKRAM iaitu Humanitarian Care Malaysia (MyCARE), Hidayah Centre Foundation, IKRAM Muda dan Yayasan IKRAM Malaysia masing-masing menerima RM150,000, RM100,000, RM30,000 dan RM50,000.

MyCARE diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Hj Kamarul Zaman Shaharul Anwar, Hidayah Centre Foundation diwakili Pengarah Dana, Dr Mohd Tahir Abdul Rahman, IKRAM Muda diwakili Timbalan Pengerusi, Mohd Hafiz Abdul Hamid manakala Yayasan IKRAM Malaysia diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Hj Kamsani Nasir.

Turut hadir dalam majlis itu Timbalan Pengerusi Yayasan Buruj, Hjh Maziyah Hj Hassan.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia